MEDLEMSINFORMATION ANGÅENDE VÅR HISS.

Vi har under en tid drabbats av allt för många driftproblem med hissen. Reglerna föreskriver många säkerhetsfunktioner och vissa av dessa skapar också driftproblem. Oavsett anledningen är det högst beklagligt och vi har vidtagit en rad åtgärder för att det skall bli bättre. Vi har i samband med detta fört fram skarp kritik och dryftat frågan på högsta möjliga beslutsnivå hos St. Eriks hiss AB. Tillsammans med deras Tekniker, Serviceledare och VD har vi en löpande dialog och vissa nya rutiner är beslutade. Vi har även genomfört ett par driftmöten hos oss och bl.a. låtit byta ut ett par driftkritiska komponenter. Närapå samtliga jourutryckningar under kvällar, nätter och helger har också krediterats oss efter våra ifrågasättanden. Vi kommer inom kort även kunna ta ställning till att ev. installera en ljusbrytande dörrsäkerhet i stället för de klena vikbara ”bussdörrarna”. Det är vår förhoppning att hissen framledes skall hålla betydligt bättre drift-pålitlighet. 

INFORMATION ANG. VENTILATIONEN I VÅRA LÄGENHETER.

Alla ni som bor i någon av våra ”original-lägenheter” (Ni som bor i Townhouse-lgh. berörs icke) har säkert noterat ett högre ljud från våra frånluftventiler. Detta uppstod för ca. 1 vecka sedan och det tog en tid innan vi lyckades lokalisera orsaken. Oljudet beror främst på ett slitet axel-lager i fläktanläggningen på vinden. Det bedöms icke utgöra någon omedelbar fara för driftshaveri. Vi är snart klara med en utredningen om hela ventilationsflödet för original-lägenheterna och garage/källarutrymmen. Vi hoppas kunna återvinna en hel del uppvärmd frånluft och på så sätt få en kostnadseffektivare uppvärmning. I samband med detta kommer troligen den defekta fläktmotorn att bytas ut till en modern direktdriven typ. Då kommer ventilationen att väsnas betydligt mindre. Vi ber er således ha ha lite tålamod en tid ytterligare innan detta kan ske.

På årsmötet den 19/3 redogjorde vi lite kortfattat om dessa ventilationsplaner. Vi nämnde även att det planerades en sista slutjustering av alla ventildon den 14-15/4 för att få vår OVK godkänd. Dessa datum gäller dock icke längre och vi återkommer med ny information när detta kan ske efter att den nya motorn installerats.

Har ni ev. frågor om ventilation, går det bra att kontakta oss på styrelsen@beckasinen14.se