Till dig som bor i lägenhet med öppen eldstad

Viktig information om eldförbud i öppna spisen under en period.

Ventilationsprojektet fortskrider och bl.a. kommer utsugsfläkten för de öppna eldstäderna att byggas om. Det innebär att det råder totalt eldförbud för öppna spisar fr.o.m. måndag 2015-09-28. Förbudet gäller i värsta fall upp till ca. 2 veckor.

Vi återkommer med skriftligt besked när eldförbudet är hävt. Ni får således icke elda innan ni hört av oss ånyo. Eldning under denna period utgör en stor risk för er som boende och andra då giftig rökgas kan spridas i lägenheten.

Information om tillfällig avstängning av lägenhetsventilation.

Nu är det snart dags att byta ut fläktmotorn i huset och ansluta nya ventilationskanaler för frånluftsventilationen som berör alla lgh på plan 2-6.

Måndag 2015-09-28 slutar således frånluftsventilationen att fungera i era lägenheter. Dessa byggnadsmoment är dessvärre ganska komplexa, så uppehållet kan i värsta fall pågå upp till ca. 2 veckor. Under den tiden kommer vi därför att få leva med sämre luftväxling. Detta kommer 3all ventilation i lägenheten inklusive köks- och badrumsfläktar.

När ventilationen åter är igång kommer vi att avisera om detta på hemsidan och ni kommer även tydligt märka när detta sker.

 

OBS: Detta berör inte Townhouselägenheterna.

Problem med varmvatten – UPPDATERAD

Vissa i huset har upplevt att det varit problem med varmvattnet sedan i tisdags. Rörmokare är på väg (anmält måndag 10:00) för att undersöka och åtgärda problemet.

 

Uppdatering: Felet låg i en pump som hade hängt sig. Problemet är nu åtgärdat och vattnet ska fungera som vanligt.

Stamspolning inställd

Tyvärr måste vi meddela att den planerade stamspolningen tyvärr inte kunde genomföras enligt plan idag och imorgon. Detta bla pga av undermåligt förarbete av den anlitade entreprenören. 

Styrelsen beklagar givetvis att arbetet inte kunde genomföras som planerat.

Vi återkommer med besked om när stamspolningen kommer genomföras vid senare tillfälle.